Pasta pesto met courgette en geroosterde tomaatjes

Ingrediënten voor 4 personen:

De pesto:
30 gram pijnboompitten
40 gram basilicum
1 teen knoflook
40gram geraspte parmezaanse kaas
110 gram olijfolie
Zout/ peper

De pasta:
Olijfolie
3 courgettes
1 ui
100 gram kerstomaatjes
3 tenen knoflook
20 gram pijnboompitten
Peper/ zout

Bereiding:
De pesto:
Rooster de pijnboompitten heel kort in een droge pan.
Meng de pijnboompitten samen met de overige ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde massa.

De pasta:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de (gewassen tomaatjes) en (geperste) knoflook in een ovenschaal.
Besprenkel de tomaatjes met wat olijfolie en peper en zout naar wens.
Doe de tomaatjes voor ongeveer 30 minuten in de oven (halverwege even omscheppen).

Snij de (gewassen) courgettes in dunne sliertjes (pasta sliertjes).
Fruit het gesnipperde uitje aan in wat olijfolie en voeg daarna de courgette toe en verhit deze kort.
Voeg de pesto toe en meng het door elkaar.
Rooster tot slot de pijnboompitten in een droge pan.
Serveer de courgette pasta met de geroosterde tomaatjes en garneer het met de pijnboompitten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*