Appel/ kaneel pannenkoeken

Ilse Velkers/ juni 27, 2013/ Lunch, Recepten/ 0 comments

Ik hou zó van pannenkoeken en daarom ben ik vandaag wat gaan uitproberen met mijn favoriete ingrediënten.
De combinatie appel en kaneel ben ik gek op. Door het maken van de mueslirepen (te vinden bij tussendoortjes) ben ik ook fan geworden van kokosrasp. Dus ik dacht, wat als ik dit samenvoeg met (amandel)meel en (soja)melk?
Door chiazaadjes toe te voegen geef je het een extra gezonde boost!
Mijn verwachtingen waren vooraf hoog en het eindresultaat mocht er wat mij betreft zijn!
Een echte aanrader voor liefhebbers van pannenkoeken en de appel/ kaneel combinatie.

Ingrediënten

Voor zeker 10 mini- pannekoekjes:
75 gram amandelmeel
3 eieren
140 ml sojamelk of lactosevrije melk
2 eetlepels kaneel
1 eetlepel agavesiroop
3 eetlepel kokosrasp
2 theelepel chia zaad
2 eetlepel geraspte appel
1 theelepel kokosvet

Bereiding

Easy & snel:
– de bovenstaande ingrediënten (behalve de kokosvet) samenvoegen in één kom, even mixen en op een beetje kokosvet bakken in de koekenpan.
– Je kunt de pannenkoek eventueel nog bestrooien met kaneel en kokosrasp.
Zelf heb ik er ook nog een beetje palmsuiker op gedaan (gekocht bij de Ekoplaza).

Palmsuiker
Palmsuiker is een smaakvolle trage suiker die wordt gewonnen uit 100% puur sap van de arenga suikerpalm. Palmsuiker is rijk aan mineralen en antioxidanten.

About Ilse Velkers

Ondernemend, perfectionist en ambitieus | iemand met een grote passie voor sport en in het bijzonder atletiek | houdt van mensen | heeft lief en doet wat ze wil!