Heerlijke zelfgemaakte amandelmelk en warme chocolademelk

Ilse Velkers/ november 17, 2013/ Recepten, Smoothies en dranken/ 0 comments

Wat gaat de tijd toch snel. Het is alweer bijna winter!  Sommige mensen zijn niet erg dol op deze seizoenen door de kou en regen en omdat  het buiten donker en druilerig is. Ik kan mij heel goed voorstellen dat mensen er af en toe wat neerslachtig van worden. Persoonlijk vind ik het wel gezellig. Kachel aan, kaarsjes aan en rustig een boek lezen of een filmpje kijken.  Een mok warme chocolademelk erbij en het is helemaal af!
Ik weet dat het nog geen december is maar het leek mij handig om alvast mijn recept voor warme,pure chocolademelk met jullie te delen.

Ingredienten:
1 mok( 200 ml) melk ( kies organische melk en neem de melk met de minste ingrediënten)
2 eetlepels rauwe cacao poeder
2 theelepels honing
1 theelepel vanilleextract ( optioneel)
½ theelepel kaneel ( optioneel)
snufje zout ( optioneel)

Bereidingswijze:
Verwarm de melk en laat hem niet koken. Voeg vervolgens de cacao, honing, vanille en kaneel toe. Klop alles samen met een garde en geniet!

Variaties:
Kokosmelk in plaats van melk, hierdoor wordt de chocolademelk erg zacht en romig.
Als je liever geen melk drinkt kun je de melk vervangen door amandelmelk. Op het moment dat ik dit recept maakte had ik geen amandelmelk meer over. Normaal maak ik dit zelf omdat ik de amandelmelk uit de winkels te waterig vind. Ik raad dus aan om zelf amandelmelk te maken.

Amandelmelk maak je zo:
Ingrediënten:
Een bakje ongezouten amandelen met schil ( bruine amandelen )
2 mokken water en water om de amandelen in te weken
1,5 theelepel honing of 1 ontpitte medjoel dadel
snufje zout

Verdere benodigdheden:
Blender
Pot om de melk in te bewaren
Theedoek, panty, kaasdoek o.i.d.

Bereidingswijze:
Plaats de amandelen onder water in een kom en laat ze een nacht weken.  Giet en spoel de amandelen af. Doe de amandelen in de blender met wat water. Ik raad je aan om telkens een klein beetje water toe te voegen tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Blend en je hebt amandelmelk maar deze melk is nog wat korrelig. Zeef de amandelmelk door een theedoek, panty of kaasdoek over een kom of hoog glas te leggen en de amandelmelk in de kom of het glas te gieten. Klaas is je heerlijke romige amandelmelk!

Heb jij een ander recept voor chocolade- of amandelmelk? Of heb je ons recept uitgeprobeerd? Dan horen wij het graag!

About Ilse Velkers

Ondernemend, perfectionist en ambitieus | iemand met een grote passie voor sport en in het bijzonder atletiek | houdt van mensen | heeft lief en doet wat ze wil!