Hectische weken —–> Meer energie

Ilse Velkers/ augustus 18, 2013/ Blog, Life/ 2 comments

Vandaag is het alweer zondag en ik moet zeggen dat deze week is omgevlogen! Afgelopen week was Lieke nog op vakantie maar ik ben ondertussen alweer 2 week aan het werk. Ik werk part-time in een drogisterij en afgelopen week had ik hiervan een examen. In de vakantie was het leren er een beetje bij in geschoten, dus deze week moest ik vol aan de bak!! Gelukkig heb ik hem prima gemaakt en ben ik nu dus ook officieel assistent Drogist! Na dit drukke weekje kan ik wel wat energie gebruiken.. Lees verder om te kijken hoe ik dat heb gedaan/ga doen!

groenn

To do:

  • Nachtrust. Ik zorg ervoor dat ik voldoende nachtrust krijg. Ik ben wel een avondmens (nee, absoluut geen ochtendmens) maar ik zorg er altijd voor dat ik op tijd in bed lig. Meestal lees ik nog even of bekijk ik nog een aantal andere blogs. Ik val nooit, maar dan ook nooit meteen in slaap. Er zijn mensen die gaan liggen en ook meteen weg zijn maar daar ben ik helaas niet mee gezegend. Er zijn ook natuurlijke middelen om in slaap te komen. Zo kalmeert de geur lavendel bijvoorbeeld. Misschien kan Lieke hier binnenkort wat meer over vertellen.
  • Vitamines en mineralen. De komende dagen probeer ik wat extra fruit en groentes te nuttigen zodat het een beetje compenseert. S’ochtends begin ik dan met een glas lauw water en citroen. Citroen bevat extreem veel vitamine C, goed voor je algehele weerstand. Pers gewoon 1 citroen uit boven het glas en dan kun je het zo opdrinken. Als ik wat meer tijd (lees: zin) heb maak ik een groene smoothie klaar. Deze vult goed en daarnaast is het ook een goede vitamine-boost. Als jullie willen kan ik deze week wel even een voorbeeldje op de site zetten. Net als veel mensen ben ik niet graag uren bezig om het klaar te maken dus ik zorg voor een snel en lekker recept! Voor de drukke mensen onder ons.. Heb net nog een handig snij-apparaatje gehaald waardoor ik een stuk sneller mijn appeltje e.d. kan snijden en eten! Ook handig voor s’ochtends vroeg als ik het fruit voor de smoothie even snel moet snijden!

 

appel

 

  • Sporten. Het klinkt misschien vreemd maar na sporten voel ik me fitter en heb ik meer energie dan voor de tijd. Ik sport ongeveer 3 keer in de week in de sportschool en daarnaast probeer ik 1 á 2 keer in de week te hardlopen. Afgelopen week is ook dit er bij ingeschoten dus ik probeer nu al in te plannen wanneer ik zou kunnen sporten. Ik vind het fijn om dat van te voren te beslissen, aangezien mijn rooster elke week anders is. Mijn tip is dus om aan het begin van de week te kijken wanneer je kan sporten en dit ook in te plannen in je agenda. Geloof me, dit maakt het al een stuk makkelijker op de dag zelf.[space height=”HEIGHT”]

 

IMG_20130819_163404[1]IMG_20130819_163213[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

Als ik deze drie dingen even goed voor ogen hou deze week ben ik weer helemaal op en top. Natuurlijk zijn er naast deze actiepuntjes veel meer dingen die voor wat meer energie zorgen. Wat doen jullie na een drukke week om weer op krachten te komen??

 

 

About Ilse Velkers

Ondernemend, perfectionist en ambitieus | iemand met een grote passie voor sport en in het bijzonder atletiek | houdt van mensen | heeft lief en doet wat ze wil!

2 Comments

  1. Gefeliciteerd met je titel tot Assistent Drogist! Ik vind je blogs leuk om te lezen, en ik vind het extra leuk om te weten dat je ook met een opleiding bezig bent tot Assistent Drogist, dat ben ik namelijk ook! Ik volg hem weliswaar niet aan een school zelf, maar doe een thuis opleiding. Hiernaast werk ik ook part-time bij een drogist, dus ik kan me goed voorstellen dat je hectische weken achter de rug hebt. Veel succes nog met alles!

    1. Bedankt! Jij ook succes met de opleiding!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*