Granaatappel, het wondermiddel tegen spierpijn!

Ilse Velkers/ september 9, 2015/ Blog, Voeding/


Gisteravond stond ik nog vol energie met mijn moeder in de sportschool trouw mijn oefeningen uit te voeren. Enthousiast waren we zeker, misschien wel “iets te”: Spierpijn, en niet te zuinig…

De behoefte naar een aspirine of spierontspanner is er, maar mijn verstand zegt dat ik me niet zo moest aanstellen.
De spierpijn is behoorlijk en daarom heb ik maar weer eens een granaatappel capsule genomen.
Mijn ervaring is dat de spierpijn vrij snel (binnen één dag) draaglijker wordt. In het verleden werd ik al eens overtuigd van deze superfood! De granaatappel draagt op een pure wijze bij aan de genezing van spierpijn! Het is echt waar en ik ga jullie uitleggen hoe dat precies zit.

De granaatappel is een superfood
Granaatappels zijn bijzonder, lekker smakelijk en ook nog eens heel gezond.
Vooral het hoge antioxidanten gehalte (wel 3x meer dan in producten als rode wijn, druivensap en groene thee) zou hier verantwoordelijk voor zijn. Zoals je misschien wel weet zijn antioxidanten heel erg belangrijk om ziektes te voorkomen.
NSAID is een ontstekkingsremmende medicatie zonder steroïden. Deze ontstekingsremmende medicatie zit ook verwerkt in ibuprofen (ontstekingsremmer), diclofenac (spier ontspanner) of een aspirine (pijnstiller). Granaatappels zijn rijk aan natuurlijke NSAID’s. Granaatappels hebben dus ook de kracht om spierschade door fysieke inspanning aan te pakken.
Daarnaast zijn granaatappels een natuurlijke bron van kalium, vitamine C, maar vooral polyfenolen. Polyfenolen zijn een grote groep natuurlijke stoffen die gevonden worden in planten. Deze natuurlijke stoffen helpen het immuunsysteem van mensen te versterken.

Verkrijgbaarheid
Granaatappels hebben nog een groot voordeel. Het heeft een aangename zuurzoete smaak waardoor het absoluut niet vies smaakt en ook niet vervelend is om in te nemen.
Verse granaatappels zijn in Nederland alleen verkrijgbaar van oktober tot en met december maar er bestaan ook granaatappelcapsules, die het hele jaar door verkrijgbaar zijn in de natuurwinkel met exact dezelfde werking!

Hoe eet of pel je een granaatappel?
Tegenwoorden kun je granaatappel gewoon gepeld in de supermarkt kopen, maar misschien is het toch nuttig om te weten hoe je met een echte granaatappel moet omgaan:
Snijd de vrucht doormidden en snijdt hem in vier delen en buig de parten naar buiten zodat de pitjes loskomen en eruit vallen (de witte vliezen zijn niet eetbaar). De vrucht kan ook uitgeperst worden net als een sinaasappel.

Goed om te weten: Wanneer een granaatappel wordt geperst, dan worden ook de polyfenolen uit de schil in het sap geperst. Op deze manier kan een geperst sapje meer polyfenolen bevatten dan alleen het vruchtvlees. Vers geperst granaatappelsap is daarom gezonder dan pure granaatappel.

About Ilse Velkers

Ondernemend, perfectionist en ambitieus | iemand met een grote passie voor sport en in het bijzonder atletiek | houdt van mensen | heeft lief en doet wat ze wil!