Appelmoes met gember en rozijnen

Ilse Velkers/ maart 17, 2014/ Desserts, Recepten, Tussendoortjes/ 0 comments

De combinatie van appel en kaneel blijf ik ontzettend lekker vinden. Daarom bedacht ik wat alternatieven voor de gewone koude snack (partjes appel met wat kaneel er overheen) en wel zelfgemaakte appelmoes. Na wat dingen uitgeprobeerd te hebben is deze versie gewoon het allerlekkerst. Lees snel verder voor het recept.

Benodigdheden:

  • 5 appels
  • Gember
  • Kaneel
  • Handjevol rozijnen

 
Bereiding:

Schil de appels en snij ze willekeurig in partjes. Voeg de appels toe aan een pannetje met water. (dat de appels half onder water staan) Voeg alvast wat kaneel (naar smaak toevoegen, ik deed er persoonlijk lekker veel in) en gember toe. Je kan hier later altijd nog wat meer van toevoegen. Zet het pannetje op het vuur en wacht totdat het kookt. Draai het vuur terug totdat het nog net kookt en laat het dan voor ongeveer 30 minuutjes pruttelen. 5 minuten voordat dit klaar is voeg je ook de rozijnen toe.

Ik heb zelf appels van het ras Kanzi gebruikt. Het scheelt een stuk qua smaak wat voor appel je gebruikt voor de appelmoes. Deze rassen zijn in ieder geval lekker zoet; Kanzi, Pink lady, Royal gala, Fuji, Gala. Er zijn vast nog veel meer zoete appelsoorten maar dit zijn wel de meest bekende. 

De appelmoes kan nog een aantal dagen worden bewaard in de koelkast. Ideaal dus voor mealprepping. Nog een aantal lekkere variaties op deze appelmoes; Vervang 1 van de appels door een andere vrucht zoals peer, ananas, abrikoos of mango. Voeg extra kruiden toe zoals kardemom of  een snufje peper. Er is eindeloos op te variëren en ideaal om bij de lunch, als tussendoortje of bij je diner te eten.

About Ilse Velkers

Ondernemend, perfectionist en ambitieus | iemand met een grote passie voor sport en in het bijzonder atletiek | houdt van mensen | heeft lief en doet wat ze wil!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*